Τρούφες με αμύγδαλο, χουρμάδες και γκότζι μπέρι
Υλικά
- 150 γρ Αμύγδαλα
- 12 Χουρμάδες
- 2 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο
- 40 γρ Κακάο
- 1 κουτ. γλυκού Κανέλα
- 1 πρέζα Αλάτι
- 1 Γκότζι μπέρι
Εκτέλεση
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε τους χουρμάδες, το λάδι, το κακάο, την κανέλα και το αλάτι, και συνεχίζουμε να αλέθουμε μέχρι να γίνουν μια ομογενοποιημένη πάστα, σαν κολλώδες ζυμάρι.
Το μεταφέρουμε σε μπολ, το πλάθουμε σε μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά. Αλέθουμε τα γκότζι μπέρι στο μπλέντερ και αδειάζουμε τη σκόνη σε ένα πιάτο.
Πλάθουμε μπαλίτσες με το μείγμα αμυγδάλου, τις κυλάμε στη σκόνη των γκότζι μπέρι για να καλυφθούν και τις βάζουμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα, στο ψυγείο.
Τις αφήνουμε εκτός ψυγείου για 10-15 λεπτά πριν τις σερβίρουμε.