Μεσογειακή διατροφή
Κυριακάτικο τραπέζι
Καλοκαίρι
Βραδιές με φίλους
Χωρίς γλουτένη
Χωρίς λακτόζη
Lacto Vegetarian
Ovo
Ovo-Lacto Vegetarian
Vegan
Νηστεία
Παγωτό ελληνικού καφέ
Υλικά
Εκτέλεση
- Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τα κάσιους. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ρόφημα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα συστατικά εκτός από τον αλεσμένο καφέ και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε και τον αλεσμένο καφέ και ανακατεύουμε με κουτάλι. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ρηχό μεταλλικό σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.
- Βάζουμε το παγωμένο μείγμα στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες της. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, βάζουμε το παγωτό μας μέσα σε ένα μπολ και αυτό το μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ με παγάκια και αλάτι και το χτυπάμε να γίνει κρεμώδες.
- Το μεταφέρουμε σε μια ορθογώνια μεταλλική φόρμα για κέικ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει καλά, για 2 ώρες.
- Αφήνουμε για 10 λεπτά και γαρνίρουμε με ολόκληρους κόκκους καφέ και φυλλαράκια δυόσμου.
- Αν θέλουμε, το σερβίρουμε μέσα σε χωνάκια.