Menu
Generic filters
Exact matches only

    Τραγανή, αποτοξινωτική σαλάτα χειμωνιάτικων λαχανικών με superfoods

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 1 1 μέτριο κόκκινο λάχανο
    • 5-6 καρότα
    • 1 μεγάλος βολβός παντζαριού
    • 1 αβοκάντο
    • 1/2 φλ. άνηθος, ψιλοκομμένος
    • 2/3 φλ. καρύδια, ψιλοκομμένα

    Για το ντρέσινγκ

    • 2-3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
    • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
    • 1/4 φλ. μηλόξιδο
    • 1 κ.γ. μέλι
    • 1 κ.γ. μουστάρδα
    • λίγο θαλασσινό αλάτι

    Εκτέλεση

    • Καθαρίζουμε το λάχανο από τα εξωτερικά φύλλα, κρατώντας μερικά από αυτά για το σερβίρισμα. Ψιλοκόβουμε το λάχανο, τα καρότα και το παντζάρι στο μούλτι και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.

     

    • Ντρέσινγκ: Ανακατεύουμε το λάδι με το ξίδι, το μέλι, τη μουστάρδα, αλάτι και το σκόρδο.
    • Προσθέτουμε τον άνηθο και τα καρύδια στα λαχανικά, λίγο αλάτι και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρυθμίζουμε το αλάτι και την οξύτητα, αν χρειάζεται.
    • Ψιλοκόβουμε το αβοκάντο, το προσθέτουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε μέσα σε «φωλιές» από τα εξωτερικά φύλλα του λάχανου που έχουμε κρατήσει και σερβίρουμε με περισσότερα ψιλοκομμένα καρύδια από πάνω!

    Bookmarks