Menu
Generic filters
Exact matches only

    Τηγανίτες κολοκυθιού με περίσσευμα από κολοκύθι-φινόκιο, ξερό και φρέσκο κρεμμυδάκι

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 2 κολοκυθάκια
    • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο
    • 1/2 κρεμμύδι ξερό
    • 1 φινόκιο
    • δυόσμο
    • μαϊντανό
    • 2 αβγά
    • 3/4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Εκτέλεση

    Τρίβουμε στον τρίφτη 2 κολοκυθάκια (που περίσσεψαν από το buddha bowl), τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Πιέζουμε λίγο με το χέρι να φύγει όσο νερό μπορούμε και μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο και 1/2 κρεμμύδι ξερό ξυσμένο στον τρίφτη, το περίσσευμα από 1 φινόκιο (από το Buddha bowl) περασμένο από το multi, δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένα, 2 αβγά, 3/4 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να πάρουμε έναν πηχτό χυλό. Αν είναι απαραίτητο, προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι. Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε κουταλιές από το μείγμα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν όμορφα και από
    τις δύο πλευρές.

    Bookmarks