Ντοματοσαλάτα με παξιμάδι, λαδολέμονο ντομάτας, κάππαρη, φιλέτα γαύρου μαρινάτου, μαϊντανό και αγγούρι

Λιγότερο από 30’
Εύκολη

Υλικά

4 ντομάτες «ΑΒ fresh to go», κομμένες κυδωνάτες στα 8
2 ντομάτες, σε κομμάτια (για το λαδολέμονο)
70ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
50g κάππαρη σε άλμη ΑΒ
60g ελιές Καλαμών σε ροδέλες ΑΒ
1/2 κρεμμύδι ξερό κόκκινο «ΑΒ fresh to go», σε λεπτές φέτες
2 μικρά αγγουράκια «ΑΒ fresh to go», πλυμένα, κομμένα και αλατισμένα
1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 μοσχολέμονο (ξύσμα και μετά κομμένο σε φιλέτα)
1/2 λεμόνι (ο χυμός)
16 φιλέτα γαύρου μαρινάτα
2 κριθαρένια κρητικά παξιμάδια ΠΓΕ «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
Ντομάτες Συσκευασμένες Ελληνικές
Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Π.Ο.Π. Κολυμβάρι 1 Lt
Κάπαρη 70 gr
Ελιές Καλαμών Ροδέλες 290 gr
Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Συσκευασμένα
Αγγουράκια Κνωσού Συσκευασμένα
Μαϊντανός Καθαρισμένος Φρέσκος 40 gr
Λάϊμ Συσκευασμένα Εισαγωγής
Λεμόνια Βιολογικής Γεωργίας Συσκευασμένα Εισαγωγής
Παξιμάδια Κρίθινα Πετρόμυλου 400g

Εκτέλεση

• Χτυπάμε τις 2 ντομάτες σε κομμάτια στο μπλέντερ για 2 λεπτά και σουρώνουμε σε μπολ με χοντρό σχετικά σουρωτήρι.
• Ρίχνουμε στο μπολ με την πούλπα της ντομάτας αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα του μοσχολέμονου, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
• Βάζουμε στη σαλατιέρα τις κυδωνάτες ντομάτες, αλατίζουμε καλά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα παξιμάδια χοντροκομμένα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με το λαδολέμονο.

σχετικεσ συνταγεσ