Ντοματοσαλάτα με παξιμάδι, λαδολέμονο ντομάτας, κάππαρη, φιλέτα γαύρου μαρινάτου, μαϊντανό και αγγούρι

Λιγότερο από 30’
Εύκολη

Υλικά

4 ντομάτες «ΑΒ fresh to go», κομμένες κυδωνάτες στα 8
2 ντομάτες, σε κομμάτια (για το λαδολέμονο)
70ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Κολυμβάρι Χανίων Κρήτης «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
50g κάππαρη σε άλμη ΑΒ
60g ελιές Καλαμών σε ροδέλες ΑΒ
1/2 κρεμμύδι ξερό κόκκινο «ΑΒ fresh to go», σε λεπτές φέτες
2 μικρά αγγουράκια «ΑΒ fresh to go», πλυμένα, κομμένα και αλατισμένα
1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 μοσχολέμονο (ξύσμα και μετά κομμένο σε φιλέτα)
1/2 λεμόνι (ο χυμός)
16 φιλέτα γαύρου μαρινάτα
2 κριθαρένια κρητικά παξιμάδια ΠΓΕ «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»

Εκτέλεση

• Χτυπάμε τις 2 ντομάτες σε κομμάτια στο μπλέντερ για 2 λεπτά και σουρώνουμε σε μπολ με χοντρό σχετικά σουρωτήρι.
• Ρίχνουμε στο μπολ με την πούλπα της ντομάτας αλάτι, πιπέρι, το ξύσμα του μοσχολέμονου, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
• Βάζουμε στη σαλατιέρα τις κυδωνάτες ντομάτες, αλατίζουμε καλά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα παξιμάδια χοντροκομμένα, ανακατεύουμε, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε με το λαδολέμονο.

σχετικεσ συνταγεσ