Το κοκτέιλ του τρύγου με λευκό κρασί και παγωμένα σταφύλια
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
2 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 250g σταφύλια σουλτανίνα
- 250g κόκκινα σταφύλια
- 125 ml βότκα
- 375 ml λευκό κρασί της επιλογής μας
- 30 ml μελάσα ή maple syrup
- σόδα
Εκτέλεση
- Πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα σταφύλια. Τα βάζουμε σε ένα δοχείο με καπάκι και τα βάζουμε στην κατάψυξη από την προηγούμενη μέρα ή τουλάχιστον 8 ώρες πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το κοκτέιλ.
- Βάζουμε σε μια κανάτα τη βότκα, το λευκό κρασί και το maple syrup και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί το maple.
- Βάζουμε σε κάθε ποτήρι 5-6 παγωμένα σταφύλια, γεμίζουμε μέχρι τη μέση με το μείγμα της κανάτας, γεμίζουμε με τη σόδα και ανακατεύουμε.