Ομελέτα χωρίς αβγά, με μανιτάρια, γεμάτη πρωτεΐνη
Υλικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το νερό ή ζωμό λαχανικών, το ρεβιθάλευρο, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα μανιτάρια, κομμένα σε μεσαία κομμάτια, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι το φρέσκο κρεμμυδάκι σε λεπτές ροδέλες και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Μοιράζουμε τα μανιτάρια σε δύο πιάτα και αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι συμπληρώνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μισό μείγμα του ρεβιθάλευρου, κουνώντας το παράλληλα με κυκλικές κινήσεις, για να καλύψει το μείγμα όλο τον πάτο του τηγανιού.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά και τη γυρίζουμε με μια σπάτουλα από την άλλη. Ψήνουμε 1-2 λεπτά ακόμα, την κλείνουμε με προσοχή και σερβίρουμε σε πιάτο.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με το υπόλοιπο μείγμα για να φτιάξουμε μια δεύτερη ομελέτα και σερβίρουμε τις ομελέτες με τα μανιτάρια στο πλάι.