Spooky Halloween πιπεριές γεμιστές

Περισσότερο από 60’
4 μερίδες
Μέτρια

Υλικά

4 πορτοκαλί πιπεριές
250g κιμάς σόγιας (τον προετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) ή μανιτάρια portobello (σε καρεδάκια)
1/3 φλ. κολοκύθι, ψιλοκομμένο
1/4 φλ. μπρόκολο, ψιλοκομμένο
1/4 φλ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
2 φλ. σάλτσα ντομάτας (χωρίς ζάχαρη)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κρεμμύδι, σε καρεδάκια
1/2 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. βασιλικός
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
vegan παρμεζάνα (προαιρετικά), τριμμένη

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας ή τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά, τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και τα βότανα. Μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει και να δέσει η σάλτσα μας, για περίπου 30 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και προσεκτικά, με μαχαιράκι, χαράσσουμε τα χαρακτηριστικά πρόσωπα Halloween. Φυλάμε τα καπάκια με το κοτσανάκι τους, για διακόσμηση.
  • Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πιπεριές με τη σάλτσα μας, πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με λίγη vegan παρμεζάνα και σκεπάζουμε (προαιρετικά) με τα καπάκια. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ψήνουμε στους 220°C για 35 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά και μετά απολαμβάνουμε.
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ