Spooky Halloween πιπεριές γεμιστές
Preparation
Περισσότερο από 60’
Servings
4 μερίδες
Difficulty
Μέτρια
Υλικά
- 4 πορτοκαλί πιπεριές
- 250g κιμάς σόγιας (τον προετοιμάζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας) ή μανιτάρια portobello (σε καρεδάκια)
- 1/3 φλ. κολοκύθι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. μπρόκολο, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλ. ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 2 φλ. σάλτσα ντομάτας (χωρίς ζάχαρη)
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κρεμμύδι, σε καρεδάκια
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. βασιλικός
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- vegan παρμεζάνα (προαιρετικά), τριμμένη
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τον κιμά σόγιας ή τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά, τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και τα βότανα. Μαγειρεύουμε μέχρι να βράσει και να δέσει η σάλτσα μας, για περίπου 30 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και προσεκτικά, με μαχαιράκι, χαράσσουμε τα χαρακτηριστικά πρόσωπα Halloween. Φυλάμε τα καπάκια με το κοτσανάκι τους, για διακόσμηση.
- Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις πιπεριές με τη σάλτσα μας, πασπαλίζουμε (προαιρετικά) με λίγη vegan παρμεζάνα και σκεπάζουμε (προαιρετικά) με τα καπάκια. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ψήνουμε στους 220°C για 35 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά και μετά απολαμβάνουμε.