Υλικά

1/2 αγγούρι
4 ραπανάκι
1/4 κόκκινο λάχανο
1 αβοκάντο
1 κ.σ σουσάμι
3 φρέσκο κρεμμυδάκι
1 1/2 φλ. βρασμένο ρύζι (καστανό ή μαύρο) ή κινόα
λεμόνι ή λάιμ
1/4 φλ. σάλτσα σόγιας
1 κ.γ. ξίδι ρυζιού ή χυμός λεμονιού
1/2 κ.σ σάλτσα τσίλι ή ταμπάσκο
1 κ.γ. σησαμέλαιο
2 σκελίδα σκόρδου
1 τζίντζερ
κρεμμύδι
400 γρ. tofu

Εκτέλεση

Tofu: Στραγγίζουμε το tofu και το κόβουμε στη μέση κατά μήκος της μακριάς του πλευράς. Το τοποθετούμε σε μια υφασμάτινη πετσέτα ή ανάμεσα σε χαρτοπετσέτες και πιέζουμε απαλά για να απομακρύνουμε την υγρασία. Κόβουμε το tofu σε κύβους 1,5 εκ.

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα σόγιας, τη σάλτσα τσίλι ή το ταμπάσκο, το σησαμέλαιο, το σκόρδο, το τζίντζερ και το κρεμμύδι. Τοποθετούμε μέσα το tofu και αφήνουμε να μαριναριστεί για 10 λεπτά.

Σερβίρουμε στα μπολ τοποθετώντας στη μία άκρη το ρύζι, δίπλα τους μαριναρισμένους κύβους tofu και απογεμίζουμε τοποθετώντας διαδοχικά σειρές από τα κομμένα λαχανικά, συνοδεύοντας με το λεμόνι ή το λάιμ.

Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.