Σουβλάκια κρύας σαλάτας με τορτελίνια, καλοκαιρινά λαχανικά και βινεγκρέτ μουστάρδας

10΄ προετοιμασία 10΄ εκτέλεση τουλάχιστον 1/2 ώρα αναμονή
8 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

250 γρ. τορτελίνια με τυρί
200 γρ. κατεψυγμένα φασολάκια
ξύλινα σουβλάκια
250 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
Για τη βινεγκρέτ μουστάρδας-άνηθου
1/2 φλ. ξίδι από λευκό κρασί
2 κ.σ. άνηθος, ψιλοκομμένος
3 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κ.γ. μέλι
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Εκτέλεση

Βινεγκρέτ: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι.
• Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα μπολ. Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.
• Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα κατεψυγμένα φασολάκια και μόλις το νερό ξαναπάρει βράση, τα ζεματίζουμε για 2 λεπτά. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με παγωμένο νερό (για να διατηρήσουν το ζωηρό τους χρώμα) και τα τοποθετούμε και αυτά σε ένα άλλο μπολ.
• Μοιράζουμε τα 2/3 της βινεγκρέτ ισόποσα στα 3 μπολ (τορτελίνια, ντοματίνια, φασολάκια) και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε τα μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν τα υλικά μας στο ψυγείο από 30 λεπτά έως 4 ώρες. Παίρνουμε τα ξύλινα σουβλάκια και τοποθετούμε εναλλάξ τα υλικά μας σε μονή ή διπλή δόση. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Τα μοιράζουμε σε ατομικές μερίδες και συσκευασίες.

Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ