Ovo-Lacto Vegetarian
Lacto Vegetarian
Χωρίς γλουτένη
Χωρίς λακτόζη
Ovo
Μεσογειακή διατροφή
Κυριακάτικο τραπέζι
Βραδιές με φίλους
Vegan
Νηστεία
Σαλάτα φαλάφελ με σάλτσα ταχίνι
Υλικά
Εκτέλεση
Φαλάφελ:
1. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με 1 φλ. από τον μαϊντανό, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 κ.σ. από το ελαιόλαδο, 1 κ.σ. χυμό λεμονιού, το κύμινο και 1/2 κ.σ. αλάτι, και τα χτυπάμε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 μέρη και πλάθουμε φαλάφελ.
2. Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. από το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, και ψήνουμε τα φαλάφελ για περίπου 4’, μέχρι να ροδίσουν ωραία απ’ τη μία πλευρά. Τα γυρίζουμε κι από την άλλη πλευρά, ρίχνουμε και την τελευταία κουταλιά ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 3-5’ ακόμη.
Σάλτσα:
3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το ταχίνι με το ζεστό νερό και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και 1/2 κ.γ. αλάτι και κρατάμε το 1/4 του μείγματος στην άκρη.
4. Ρίχνουμε στο μεγάλο μπολ με τη σάλτσα το μαρούλι και τον υπόλοιπο μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε σε σειρές από πάνω το αγγούρι, τα ραπανάκια, τα τοματίνια και τις φέτες κρεμμυδιού. Στολίζουμε με τα φαλάφελ και ραντίζουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.