Δροσερή σαλάτα ζυμαρικών με κρεμώδη σάλτσα από χούμους, καρδιές αγκινάρας, τόνο και καρύδια
Preparation
10΄ προετοιμασία
Servings
2 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 1 φλ. βιολογικές πένες ολικής άλεσης, Nature's Promise
- 4 κ.σ. απλό χούμους
- 2 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 4 κ.γ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 φλ. καρδιές αγκινάρας (από κονσέρβα), στραγγισμένες και κομμένες στη μέση
- 2 φλ. baby kale ή σπανάκι
- 8 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, χοντροκομμένες
- 200 γρ. τόνος σε νερό, στραγγισμένος
- 2 κ.σ. καρύδια, καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα, ή αμύγδαλα καπνιστά
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χούμους, τον χυμό λεμονιού και το νερό και το αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και αρχίζουμε να σοτάρουμε αρχικά την πιπεριά για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε και τις καρδιές αγκινάρας, το kale ή το σπανάκι και τις ελιές. Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε απαλά, προσπαθώντας να μη σπάσει σε πολύ μικρά κομμάτια. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθεί ο τόνος, περίπου 1 λεπτό ακόμα.
- Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τη σάλτσα χούμους. Προσθέτουμε τελευταίους τους ξηρούς καρπούς και σερβίρουμε.