Menu
Generic filters
Exact matches only

Σουβλάκι σολομού

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 2 μερίδες
Difficulty Μέτρια

Υλικά

  • 500g σολομό ΑΒ go fresh
  • 3 κολοκυθάκια
  • 2 κ.σ. μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι, χυμός
  • 150g γιαούρτι
  • 2 κ.σ. άνηθο
  • 1 1/2 κ.γ. χυμός λεμονιού (για τη σος)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη σος)
  • 1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το φιλέτο σολομού σε μεγάλους κύβους.
  • Απλώνουμε τους κύβους σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10-15′ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  • Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε ένα μπόλ που μέσα έχει την  μαρινάδα μας, τον μαιντανό, τη φρέσκια ρίγανη, το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε για μισή ώρα.
  • Αφού ψηθεί ο σολομός τα περνάμε σε ξύλινη ή μεταλλική ράβδο, εναλλάξ ένα κύβο σολομού με ένα  κολοκυθάκι μαριναρισμένο.
  • Για τη σος γιαουρτιού βάζουμε το γιαούρτι, τον άνηθο τον χυμό λεμονιού, το λάδι και το αλάτι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε τα σουβλάκια μας και δίπλα την σος γιαουρτιού.
Bookmarks