πισω στισ συνταγεσ

Αρωματικό πλιγούρι με σταφίδες και βερίκοκα

Λιγότερο από 30’
·
4 μερ
·
Εύκολη

Υλικα

100 γρ.
αμύγδαλα, ασπρισμένα και καβουρδισμένα
100 γρ.
βερίκοκα ξερά, ψιλοκομμένα
100 γρ.
σταφίδες Κορινθιακές
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι
φυλλαράκια από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
φυλλαράκια από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
χυμό από 1/2 λεμόνι
400 ml
καυτό νερό
300 γρ.
πλιγούρι

εκτελεση

Σε ένα φαρδύ μπολ ρίχνουμε το πλιγούρι και προσθέτουμε το καυτό νερό ώστε να το καλύψει καλά.

Αφήνουμε το πλιγούρι για 15-20 λεπτά μέχρι να απορροφήσει το νερό, να φουσκώσει και να μαλακώσει, και στη συνέχεια το στύβουμε καλά με τα χέρια και το μεταφέρουμε σε ένα καθαρό μπολ.

Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τις σταφίδες, τα βερίκοκα, τα αμύγδαλα, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε το μπολ με ένα πιάτο και αφήνουμε κατά μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα αρώματα.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.