Ovo-Lacto Vegetarian
Lacto Vegetarian
Χωρίς γλουτένη
Χωρίς λακτόζη
Ovo
Χριστούγεννα
Κυριακάτικο τραπέζι
Βραδιές με φίλους
Vegan
Νηστεία
Σούπα βελουτέ καρότο & κολοκύθα με θυμάρι
Μια ζεστή σούπα, ταπεινή και πεντανόστιμη, θεωρείται σχεδόν πλέον παραδοσιακή στα ελληνικά χριστουγεννιάτικα τραπέζια, μας ζεσταίνει από μέσα προς τα έξω και προετοιμάζει το στομάχι για τα πλούσια χριστουγεννιάτικα εδέσματα που θα ακολουθήσουν.
Υλικά
Εκτέλεση
- Αραδιάζουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα καρότα και την κολοκύθα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ραντίζουμε με 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά.
- Βγάζουμε τα λαχανικά από τον φούρνο και τα μεταφέρουμε σε βαθιά κατσαρόλα μαζί με το λάδι τους, εκτός από το θυμάρι. Ανάβουμε μέτρια φωτιά και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε το κύμινο και την πάπρικα και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό λαχανικών (ή το νερό), αλατοπιπερώνουμε κατά προτίμηση και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοκλείνουμε το καπάκι και βράζουμε για 15 λεπτά.
- Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι καρύδας και πολτοποιούμε καλά με το ραβδομπλέντερ.
- Σερβίρουμε την καροτόσουπα ζεστή, με 1 κ.σ. γιαούρτι καρύδας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.