Σολομός Tikka από Uncle Ben’s
Για τους λάτρεις του Tikka, μαριναρισμένα κομμάτια σολομού με μπαχαρικά και φυσικά με Ben's Original™ Ρύζι Basmati.
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
2 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 1 συσκευασία Ben's Original™ Ρύζι Basmati
- 2 κ.σ ηλιέλαιο
- 2 τεμάχια φιλέτα σολομού
- 1 κ.σ πάστα Tikka κάρυ
- 100 γρ. baby σπανάκι
- 4 κ.σ φυσικό γιαούρτι
- 50 γρ. αγγούρι
- λεμόνι
- 1 χούφτα φρέσκος κόλιανδρος
Εκτέλεση
- Βάλτε τον σολομό σε ένα μπολ με την πάστα κάρυ και ανακατέψτε καλά, για να καλύψει το ψάρι. Αφήστε το στην άκρη.
- Προετοιμάστε το dip του γιαουρτιού, αναμειγνύοντας το γιαούρτι με το αγγούρι, τον χυμό από το μισό λεμόνι, 1 κουταλιά της σούπας κομμένο κόλιανδρο και λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι, σε μεσαία έως υψηλή θερμοκρασία. Βάλτε τον σολομό στο τηγάνι και σοτάρετε για περίπου 2 λεπτά για κάθε πλευρά, ή μέχρι να ψηθεί σωστά.
- Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, μαζί με το σπανάκι, ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά, ή μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται.
- Χωρίστε το Ρύζι Ben’s Original™ και ρίξτε το στο τηγάνι. Ανακατέψτε για 2 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί.
- Σερβίρετε το πιάτο, βάζοντας το σπανάκι και το μείγμα ρυζιού στη βάση. Τοποθετήστε τον σολομό από πάνω. Κόψτε το υπόλοιπο λεμόνι σε λεπτά τρίγωνα και βάλτε τα στο πλάι, μαζί με λίγη από τη σάλτσα γιαουρτιού.