Ovo-Lacto Vegetarian
Lacto Vegetarian
Χωρίς γλουτένη
Χωρίς λακτόζη
Ovo
Μεσογειακή διατροφή
AB Foodstories
Κυριακάτικο τραπέζι
Καλοκαίρι
Vegan
Φάβα σαντορινιά και «παντρεμένη»
Η φάβα της Σαντορίνης είναι μοναδική και εξαιρετικής ποιότητας και ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα του νησιού. Όταν τη μαγειρεύουν «παντρεμένη», εννοούν ότι τη σοτάρουν στο τηγάνι μαζί με ένα κρεμμύδι.
Υλικά
Εκτέλεση
• Βάζουμε τη φάβα με 1 λίτρο νερό στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει, ξαφρίζουμε με κουτάλα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο, σκεπάζουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να έχουμε έναν χυλό. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και τη γαρνίρουμε με τα συνοδευτικά και ελαιόλαδο.
• Φάβα «παντρεμένη»: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, να μελώσει και να ροδίσει, για 15-20 λεπτά. Ρίχνουμε τη μαγειρεμένη φάβα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγο νερό μέχρι να έχουμε έναν παχύ χυλό. Σερβίρουμε γαρνίροντας με ντομάτα ψιλοκομμένη, λίγο ελαιόλαδο, χυμό και ξύσμα λεμονιού και ρίγανη.