Ovo-Lacto Vegetarian
Lacto Vegetarian
Χωρίς γλουτένη
Χωρίς λακτόζη
Ovo
Μεσογειακή διατροφή
Καλοκαίρι
Βραδιές με φίλους
Vegan
Νηστεία
Ratatouille κεμπάπ στο grill
Υλικά
Εκτέλεση
- Εάν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια, τα βυθίζουμε σε νερό για 3-5 λεπτά, για να μην καούν κατά το ψήσιμο. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε δίσκους πάχους περίπου 1-1,5 εκ και την κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια αντίστοιχου μεγέθους με τα κολοκυθάκια.
- Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ελαφρώς λεπτότερες φέτες.
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια κι αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε στη μέση.
- Συναρμολογούμε τα κεμπάπ μας, τοποθετώντας εναλλάξ σε στρώσεις τα κολοκυθάκια, την κίτρινη πιπεριά, τη μελιτζάνα και τα μανιτάρια.
- Προθερμαίνουμε τη σχάρα ή ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, απλώνουμε τα κεμπάπ και τα αλείφουμε με το αρωματικό ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ψήνουμε. Περιστρέφουμε κάθε 5 λεπτά τα κεμπάπ μας και αλείφουμε ελαφρά με λάδι κάθε φορά. Θα είναι έτοιμα σε περίπου 20 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με βασιλικό και κόλιαντρο και σερβίρουμε με την αγαπημένη μας σάλτσα ντομάτας.