Menu
Generic filters
Exact matches only

Σάντουιτς «σπανακόπιτα»

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 2 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 350g σπανάκι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 μικρό λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό
  • 1 κ.σ. άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100g φυτικό λευκό τυρί
  • 4 χοντρές φέτες προζυμένιο ή χωριάτικο ψωμί

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 5-7΄ μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σοτάρουμε για 2-3΄ μέχρι να μαραθεί και συνεχίζουμε με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο ή τον μαϊντανό.
  • Σοτάρουμε για 1΄, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το φυτικό λευκό τυρί θρυμματισμένο και ανακατεύουμε απαλά.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση σε 2 χοντρές φέτες προζυμένιο ή χωριάτικο ψωμί, καλύπτουμε με άλλες 2 φέτες ψωμιού και ψήνουμε τα σάντουιτς σε τοστιέρα ή τα τηγανίζουμε σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο για 2΄ την κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και σερβίρουμε.
Bookmarks