Σάντουιτς «σπανακόπιτα»
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
2 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 350g σπανάκι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1/2 μικρό λεμόνι, το ξύσμα και τον χυμό
- 1 κ.σ. άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100g φυτικό λευκό τυρί
- 4 χοντρές φέτες προζυμένιο ή χωριάτικο ψωμί
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 5-7΄ μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σοτάρουμε για 2-3΄ μέχρι να μαραθεί και συνεχίζουμε με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο ή τον μαϊντανό.
- Σοτάρουμε για 1΄, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το φυτικό λευκό τυρί θρυμματισμένο και ανακατεύουμε απαλά.
- Μοιράζουμε τη γέμιση σε 2 χοντρές φέτες προζυμένιο ή χωριάτικο ψωμί, καλύπτουμε με άλλες 2 φέτες ψωμιού και ψήνουμε τα σάντουιτς σε τοστιέρα ή τα τηγανίζουμε σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο για 2΄ την κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και σερβίρουμε.