Menu
Generic filters
Exact matches only

Κρέμα σοκολάτα-μπανάνα

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 6 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 600 ml γάλα που κοντεύει να λήξει
  • 1 ώριμη μπανάνα
  • 30g κορν φλάουρ
  • 150 ml νερό
  • 125g κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. μέλι
  • φρούτα εποχής, σε φετάκια

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά το γάλα να ζεσταίνεται.
  • Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη μπανάνα, μαζί με το κορν φλάουρ και το νερό.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα.
  • Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα και το μέλι.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 μπολ και αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν πριν τις μεταφέρουμε στο ψυγείο.
  • Τις σερβίρουμε διακοσμημένες με φρούτα εποχής, σε φετάκια.
Bookmarks