Σαλάτα ζυμαρικών κόκκινης φακής με ψητά λαχανικά και κατίκι

Λιγότερο από 30’
2 μερίδες
Μέτρια

Υλικά

10g ξίδι
30g χαρουπόμελο
50g χυμό πορτοκαλιού
60g ελαιόλαδο
1 μικρή πιπεριά κόκκινη
1 μικρό καρότο
αλάτι
170g πένες από κόκκινες φακές
100g ρόκα
μαϊντανός ψιλοκομμένος
15 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
1-2 κ.σ. κατίκι
Ξίδι 400 ml
Φυσικός Χυμός Πορτοκάλι 1lt
Ελαιόλαδο Έξτρα Παρθένο Φιάλη Πλαστική 1 Lt
Πιπεριές Τύπου Φλωρίνης Συσκευασμένες Ελληνικές
Καρότα Ελληνικά
Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
ΠΕΝΝΕΣ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΗ ΦΑΚΗ 250 GR
ΡΟΚΑ ΑΓΡΙΑ 100 GR
Μαϊντανός Βιολογικός Ελληνικός
Ντοματίνια 3 Χρωμάτων Ελληνικά 250 gr
Τυρί Κατίκι Δομοκού 200gr

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά σε ένα μπολ το ξίδι, το χαρουπόμελο και τον χυμό πορτοκαλιού, ρίχνοντας σταδιακά το ελαιόλαδο.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τους κύβους της πιπεριάς και το καρότο με λίγο αλάτι και τα σοτάρουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε τις πένες από κόκκινες φακές σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και, μόλις είναι έτοιμες, τις σουρώνουμε και τις κρυώνουμε.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μακαρόνια, τα ψημένα λαχανικά, τη ρόκα, λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα, αλάτι και τέλος τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε απαλά για να πάει παντού η σάλτσα και σερβίρουμε κάθε μερίδα με 1-2 κ.σ. κατίκι.

σχετικεσ συνταγεσ