Μεσογειακή διατροφή
Χριστούγεννα
Κυριακάτικο τραπέζι
Φαγητό στο γραφείο
Βραδιές με φίλους
Χωρίς γλουτένη
Χωρίς λακτόζη
Ovo-Lacto Vegetarian
Lacto Vegetarian
Ovo
Vegan
Νηστεία
Σαλάτα με σπανάκι και ρόκα
Υλικά
300 γρ. σπανάκι baby
2 ματσάκια ρόκα χοντροκομμένη
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
1 μεγάλο καρότο τριμμένο
4 ραπανάκια σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο ζουμερό ροδάκινο σε λεπτές φέτες
Για τη βινεγκρέτ
100 ml ελαιόλαδο
100 ml χυμός πορτοκαλιού
3 κ. σ. ξίδι από λευκό κρασί
1 κ. σ. κέτσαπ
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με τα χέρια, το σπανάκι, τη ρόκα, το κρεμμύδι, το καρότο, τα ραπανάκια και το ροδάκινο.
Βινεγκρέτ: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι και το ανακινούμε έντονα, μέχρι να ενοποιηθούν και να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Βάζουμε τη σαλάτα με μια φαρδιά και βαθιά πιατέλα, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.