Καλοκαιρινή τάρτα με αφράτη κρέμα γιαουρτιού με πούλπα από φρέσκα βερίκοκα

Περισσότερο από 60’
8 μερ
Εύκολη

Υλικά

Για τη βάση
200 g αλεύρι ολικής άλεσης για όλες τις χρήσεις
125 g βούτυρο ή βούτυρο καρύδας για vegan εκδοχή
60 g ζάχαρη καρύδας
2 κ.σ. κρύο νερό
Για τη γέμιση
350 g βερίκοκα, χωρίς κουκούτσι
3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας ή 1-2 κ.σ. μέλι, ανάλογα με τη γλυκύτητα του φρούτου
160 ml γιαούρτι ή επιδόρπιο γιαουρτιού vegan
150 g σαντιγί ή φυτική σαντιγί για vegan εκδοχή
15 g ζελατίνη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Βάση: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ μέχρι να προκύψει μια εύθρυπτη ζύμη. Τοποθετούμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα ή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. και πιέζουμε ελαφρά, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα πλαϊνά τοιχώματα. Ψήνουμε για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  • Γέμιση: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα βερίκοκα, το μέλι ή τη ζάχαρη και 60 ml νερό και βράζουμε ελαφρά, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός ραβδομπλέντερ, πολτοποιούμε καλά τα βρασμένα βερίκοκα και τα περνάμε από μια σήτα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και ανακατεύουμε με το γιαούρτι. Ενσωματώνουμε και την έτοιμη σαντιγί.
  • Βράζουμε τη ζελατίνη με 60 ml νερού για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε 2 κ.σ. από τη μους βερίκοκου στη ζελατίνη, ανακατεύουμε και στη συνέχεια αδειάζουμε στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μους πάνω στην τάρτα και παγώνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες ή όλη τη νύχτα.
  • Διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα και σερβίρουμε.
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ