Crostini ολικής με γκριλαρισμένα νεκταρίνια και κατσικίσιο τυρί

10΄ προετοιμασία 15΄ μαγείρεμα
12 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

1/2 φλ. βαλσαμικό ξίδι
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
12 λεπτές φέτες προζυμένιο ψωμί ολικής άλεσης
2-3 μεσαία νεκταρίνια, κομμένα στη μέση
1/4 φλ. φρέσκο μαλακό τυρί (π.χ. ξινομυζήθρα)
1/4 φλ. φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Εκτέλεση

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το ξίδι για περίπου 10-15 λεπτά ή έως ότου το υγρό μειωθεί σε 3 κουταλιές της σούπας. Αφαιρούμε από τη φωτιά. Με ένα πινελάκι αλείφουμε με το λάδι και τις δύο πλευρές από τις φέτες του ψωμιού. Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Ψήνουμε και τα νεκταρίνια στο γκριλ ή σε σχαροτήγανο, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν λίγο. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Απλώνουμε το τυρί πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί. Κόβουμε τα νεκταρίνια σε χοντρές φέτες και τις απλώνουμε πάνω από το τυρί, πιέζοντας ελαφρά. Ψήνουμε για 1 λεπτό ακόμα στο γκριλ. Περιχύνουμε το βαλσαμικό σιρόπι, πασπαλίζουμε με βασιλικό και αποθηκεύουμε σε ατομικά κεσεδάκια για τη μεταφορά.
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ