Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

Περισσότερο από 60’
4 μερ
Μέτρια

Υλικά

500 ml Γάλα καρύδας
80 γρ Ζάχαρη
10 γρ Κορν φλάουρ
40 γρ Ρύζι
Ξερά κράνμπερις
Ξερή καρύδα

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε μια μικρή κατσαρόλα με μπόλικο νερό, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε 450 γρ. από το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και το στραγγισμένο ρύζι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα. Πριν το μείγμα ρυζιού πάρει βράση, ρίχνουμε το μείγμα κορν φλάουρ και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις, μέχρι το μείγμα να δέσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 4-6 μπολάκια ή σε ποτήρια.

Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να κρυώσουν.

Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με καρύδα και κράνμπερις.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.