Menu
Generic filters
Exact matches only

Μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα με ελιές, ντοματίνια και αρωματικά

Preparation Από 30’ έως 60’
Servings 4 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 200 g. μαυρομάτικα
  • 1 δάφνη
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γ. πάπρικα
  • 1/2 κ. γ. σκόρδο αποξηραμένο
  • 2 κ. σ. ρίγανη
  • 2 κ. σ. βασιλικός χοντροκομμένος
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 4 κ. σ. χυμός λεμονιού
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1/2 φλ. ελιές ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

Βράζουμε τα φασόλια με τη δάφνη για περίπου 30’ λεπτά‘ και στο τέλος αλατίζουμε.
Στραγγίζουμε τα φασόλια, πετάμε το αρωματικό, τα βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με το λεμόνι και το μισό ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε και τα φασόλια με όλα τους τα ζουμιά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με ψωμί σίκαλης και γαλοτύρι.

Bookmarks

Βράζουμε τα φασόλια με τη δάφνη για περίπου 30’ λεπτά‘ και στο τέλος αλατίζουμε. Στραγγίζουμε τα φασόλια, πετάμε το αρωματικό, τα βάζουμε σε μπολ, περιχύνουμε με το λεμόνι και το μισό ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα με τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε και τα φασόλια με όλα τους τα ζουμιά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε μαζί με ψωμί σίκαλης και γαλοτύρι.