Υλικά

Vegan Burger
400 γρ. κόκκινα φασόλια, βρασμένα  
130 γρ. κινόα, βρασμένη 
40 γρ. φρυγανιά, τριμμένη 
3 κ.γ πελτές ντομάτας 
1 κ.γ πάπρικα, γλυκιά 
1 κ.γ ρίγανη 
1/2 κ.γ σκόρδο, σε σκόνη 
αλάτι 
πιπέρι 
Για το σερβίρισμα
ψωμάκι ολικής, για burger
λόλα πράσινη
1 ντομάτα, κομμένη σε φέτες 
1 κρεμμύδι, σε ροδέλες
guacamole
Guacamole
300 γρ. αβοκάντο, καθαρισμένο
100 γρ ντομάτα, ψιλοκομμένη
50 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
40 ml χυμός lime
25 ml ελαιόλαδο
15 γρ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο 
αλάτι
Vegan Μαγιονέζα
250 ml ηλιέλαιο, σε θερμοκρασία δωματίου
125 ml γάλα σόγιας, σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. ξύδι 
1/2 κ.γ. αλάτι 

Εκτέλεση

Vegan Burger
1. Ξεπλένουμε καλά τα φασόλια και τα αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι.
2. Κατόπιν, μεταφέρουμε τα φασόλια στο multi και τα πολτοποιούμε.
3. Αδειάζουμε τα πολτοποιημένα φασόλια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε την κινόα, τη φρυγανιά, τον πελτέ ντομάτας, την πάπρικα, τη ρίγανη, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
4. Στη συνέχεια, πλάθουμε μπιφτέκια των 90-100 γρ. και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά στο τηγάνι. Μόλις είναι έτοιμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα μπιφτέκια στην άκρη.
5. Για το σερβίρισμα: Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο στη φωτιά μέχρι να ζεσταθεί και ψήνουμε τα ψωμάκια μας για 1 λεπτό από την κάθε πλευρά. Αλείφουμε στο πάνω ψωμάκι 2 κ.σ. vegan μαγιονέζα, το μαρούλι, την ντομάτα, το κρεμμύδι, τη λόλα και στο πάνω ψωμάκι βάζουμε 2 κ.σ. guacamole και το μπιφτέκι μας.
#tsoulotip: Στραγγίζουμε πολύ καλά τα φασόλια για να μην κρατήσουν υγρασία και πανιάσουν τα μπιφτέκια.

Guacamole
1. Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και με ένα μεγάλο μαχαίρι, τα αποκολλούμε από τη φλούδα τους.
2. Έπειτα, τα βάζουμε στο multi, πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει κρέμα και μόλις πολτοποιηθούν, αδειάζουμε την κρέμα αβοκάντο σε ένα μπολ.
3. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τη ντομάτα, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το χυμό lime, αλατίζουμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και σερβίρουμε.
#tsoulotip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον κόλιανδρο με μαϊντανό.

Vegan Μαγιονέζα
1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να δέσει η μαγιονέζα.
2. Βάζουμε τη μαγιονέζα για δύο ώρες στο ψυγείο για να σφίξει.
#tsoulotip: Το γάλα σόγιας με το ηλιέλαιο πρέπει να είναι στην ίδια θερμοκρασία, είτε είναι σε θερμοκρασία δωματίου, είτε είναι κρύα.

Γιώργος Τσούλης
Γιώργος Τσούλης

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.