Ratatouille κεμπάπ στο grill
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
4 μερίδες
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 1 μεσαία μελιτζάνα συσκευασμένη ελληνική «AB bio»
- 1 μεγάλο κολοκύθι
- 2 μεγάλες κίτρινες πιπεριές
- 200 g μανιτάρια
- ελαιόλαδο αρωματικό (το ετοιμάζουμε από την προηγούμενη ημέρα ζεσταίνοντάς το ελαφρά και βυθίζοντας μέσα μια σπασμένη σκελίδα σκόρδο, φρέσκα μυρωδικά και πιπερίτσα τσίλι προαιρετικά − το αφήνουμε σκεπασμένο για ένα βράδυ και το επόμενο πρωί σουρώνουμε και χρησιμοποιούμε)
- θαλασσινό αλάτι
- μαύρο πιπέρι AB νιφάδες κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
- φρέσκος βασιλικός (για γαρνίρισμα)
- φρέσκος κόλιαντρος (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
- Εάν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια, τα βυθίζουμε σε νερό για 3-5 λεπτά, για να μην καούν κατά το ψήσιμο. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε δίσκους πάχους περίπου 1-1,5 εκ και την κίτρινη πιπεριά σε τετράγωνα κομμάτια αντίστοιχου μεγέθους με τα κολοκυθάκια.
- Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ελαφρώς λεπτότερες φέτες.
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια κι αν είναι μεγάλα, τα κόβουμε στη μέση.
- Συναρμολογούμε τα κεμπάπ μας, τοποθετώντας εναλλάξ σε στρώσεις τα κολοκυθάκια, την κίτρινη πιπεριά, τη μελιτζάνα και τα μανιτάρια.
- Προθερμαίνουμε τη σχάρα ή ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, απλώνουμε τα κεμπάπ και τα αλείφουμε με το αρωματικό ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ψήνουμε. Περιστρέφουμε κάθε 5 λεπτά τα κεμπάπ μας και αλείφουμε ελαφρά με λάδι κάθε φορά. Θα είναι έτοιμα σε περίπου 20 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με βασιλικό και κόλιαντρο και σερβίρουμε με την αγαπημένη μας σάλτσα ντομάτας.