Ψαρονέφρι με ρόδι, φασκόμηλο και μουστάρδα
Preparation
30΄ προετοιμασία και εκτέλεση
Servings
2 μερίδες
Difficulty
Μέτρια
Υλικά
- 1 χοιρινό φιλέτο 500-600 γρ.
- σπόροι από 1 ρόδι
- 200 ml χυμός ροδιού
- 6 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
- 1 κλαδάκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
- 1 κλαδί δεντρολίβανο
- 2 κ.σ μουστάρδα
- 150 g μπέικον
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 300 ml κρασί λευκό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα φύλλα δεντρολίβανου, τα φύλλα του θυμαριού και τα 5 φύλλα φασκόμηλο σε ξύλο κοπής και τα ψιλοκόβουμε καλά.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το ψαρονέφρι και το πανάρουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
- Τυλίγουμε το ψαρονέφρι με τις φέτες μπέικον και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο, το 1 φύλλο φασκόμηλο και το κλωνάρι δεντρολίβανο και αφήνουμε να ζεσταθούν και να μοσχο-μυρίσουν. Βάζουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.