Menu
Generic filters
Exact matches only

Ψαρονέφρι με ρόδι, φασκόμηλο και μουστάρδα

Preparation 30΄ προετοιμασία και εκτέλεση
Servings 2 μερίδες
Difficulty Μέτρια

Υλικά

  • 1 χοιρινό φιλέτο 500-600 γρ.
  • σπόροι από 1 ρόδι
  • 200 ml χυμός ροδιού
  • 6 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλαδί δεντρολίβανο
  • 2 κ.σ μουστάρδα
  • 150 g μπέικον
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 300 ml κρασί λευκό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα φύλλα δεντρολίβανου, τα φύλλα του θυμαριού και τα 5 φύλλα φασκόμηλο σε ξύλο κοπής και τα ψιλοκόβουμε καλά.
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά το ψαρονέφρι και το πανάρουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
  • Τυλίγουμε το ψαρονέφρι με τις φέτες μπέικον και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τη σπασμένη σκελίδα σκόρδο, το 1 φύλλο φασκόμηλο και το κλωνάρι δεντρολίβανο και αφήνουμε να ζεσταθούν και να μοσχο-μυρίσουν. Βάζουμε το ψαρονέφρι και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.