Poke bowl με «τόνο» από μαριναρισμένο καρπούζι
Υλικά
Εκτέλεση
Καρπούζι: Σε ένα μπολ συνδυάζουμε τα υλικά για τη μαρινάδα του καρπουζιού (σάλτσα σόγιας, σησαμέλαιο και ξίδι ρυζιού ή λευκό ξίδι). Ρίχνουμε το ντρέσινγκ πάνω από τους κύβους καρπουζιού και ανακατεύουμε προσεκτικά. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τα κρεμμύδια. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια σακούλα μαγειρικής που κλείνει καλά και βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε να μαριναριστεί για 12 ώρες.
Σε ένα μικρό μπολ, στη συνέχεια, ανακατεύουμε 2 κουταλιές ξίδι λευκό ή ρυζιού, το αλάτι και το μπούκοβο. Ρίχνουμε πάνω από το αγγούρι και αφήνουμε να μαριναριστεί για περίπου 10 λεπτά.
Ντρέσινγκ: Ανακατεύουμε την κρέμα καρύδας με τη σάλτσα τσίλι.
Μοιράζουμε το ρύζι στα μπολ, από πάνω προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (λαχανικά, καρπούζι), ραντίζουμε με το ντρέσινγκ και γαρνίρουμε με φέτες από φρέσκα κρεμμύδια και καβουρντισμένο σουσάμι.