Πίτσα με βάση από κουνουπίδι και επικάλυψη λαχανικών με κεφαλοτύρι
Preparation
Λιγότερο από 30’
Servings
1 μερίδα
Difficulty
Εύκολη
Υλικά
- 400g κουνουπίδι
- 25g αμύγδαλο ασπρισμένο
- 75g κεφαλοτύρι τριμμένο για τη βάση
- λίγο σκόρδο
- 1 αβγό
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 λαχανικά της επιλογής σας
- 120g κεφαλοτύρι τριμμένο για την επικάλυψη
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, και τα ρίχνουμε σε βραστό νερό για 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε.
- Κάνουμε σκόνη στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και μετά ρίχνουμε και πολτοποιούμε το ζεματισμένο κουνουπίδι σε δύο δόσεις.
- Ρίχνουμε τον πολτό σε βαμβακερή πετσέτα και στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά.
- Ανακατεύουμε το μείγμα με το κεφαλοτύρι, το σκόρδο, το αβγό, αλάτι και πιπέρι.
- Στρώνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Σε δεύτερο ταψάκι ψήνουμε τα 3 λαχανικά της επιλογής μας, κομμένα σε λεπτές φέτες, αλατισμένα και πασπαλισμένα με καπνιστή πάπρικα και λίγο ελαιόλαδο.
- Βγάζουμε τα 2 ταψάκια από τον φούρνο, διακοσμούμε με τα ψημένα λαχανικά, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο και ψήνουμε μέχρι να λιώσει λίγο το τυρί.