Κέικ σοκολάτας χωρίς γλουτένη

Περισσότερο από 60’
10 μερ
Μέτρια

Υλικά

250 γρ. κουβερτούρα περίπου 55% κακάο
250 γρ. βούτυρο
6 αβγά
250 γρ. χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
400 γρ. ζάχαρη
1 αμύγδαλα λευκά
σε σκόνη
σφηνάκι ρούμι ή κονιάκ

Εκτέλεση

Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί (σε ένα ανοξείδωτο μπολ που έχουμε στερεώσει σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό που βράζει, φροντίζοντας ώστε το μπολ να μην ακουμπάει το νερό) ή στον φούρνο μικροκυμάτων. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 22 – 24 εκ.Χτυπάμε στο μίξερ, τους κρόκους με 200 γρ. από τη ζάχαρη, έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν. Αδειάζουμε το μείγμα στη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας απαλά και προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου και το το ρούμι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Πλένουμε και στεγνώνουμε εντελώς τον κάδο του μίξερ, όπου ρίχνουμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη. Τα χτυπάμε, με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε για 45 – 50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε προσεκτικά.

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.