Πίτσα με βάση από κουνουπίδι και επικάλυψη λαχανικών με κεφαλοτύρι

Λιγότερο από 30’
1 μερίδα
Εύκολη

Υλικά

400g κουνουπίδι
25g αμύγδαλο ασπρισμένο
75g κεφαλοτύρι τριμμένο για τη βάση
λίγο σκόρδο
1 αβγό
αλάτι
πιπέρι
3 λαχανικά της επιλογής σας
120g κεφαλοτύρι τριμμένο για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια, και τα ρίχνουμε σε βραστό νερό για 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε.
  • Κάνουμε σκόνη στο μπλέντερ τα αμύγδαλα και μετά ρίχνουμε και πολτοποιούμε το ζεματισμένο κουνουπίδι σε δύο δόσεις.
  • Ρίχνουμε τον πολτό σε βαμβακερή πετσέτα και στύβουμε καλά να φύγουν τα υγρά.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα με το κεφαλοτύρι, το σκόρδο, το αβγό, αλάτι και πιπέρι.
  • Στρώνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Σε δεύτερο ταψάκι ψήνουμε τα 3 λαχανικά της επιλογής μας, κομμένα σε λεπτές φέτες, αλατισμένα και πασπαλισμένα με καπνιστή πάπρικα και λίγο ελαιόλαδο.
  • Βγάζουμε τα 2 ταψάκια από τον φούρνο, διακοσμούμε με τα ψημένα λαχανικά, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι τριμμένο και ψήνουμε μέχρι να λιώσει λίγο το τυρί.

σχετικεσ συνταγεσ