Μεσογειακή διατροφή
AB Foodstories
Κυριακάτικο τραπέζι
Καλοκαίρι
Φαγητό στο γραφείο
Χωρίς γλουτένη
Lacto Vegetarian
Ovo-Lacto Vegetarian
Ντοματίνια με μοτσαρέλα, ελιές και βασιλικό
Υλικά
Εκτέλεση
• Χτυπάμε στο μούλτι το μισό ελαιόλαδο μαζί με το τσίλι, το ξύσμα και 1/3 από τα φύλλα βασιλικού.
• Σε μπολ βάζουμε τα ντοματίνια, τα αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο βασιλικό χοντροκομμένο.
• Αδειάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, βάζουμε τις ολόκληρες μπάλες μοτσαρέλα, σκορπίζουμε από πάνω τις ελιές και γαρνίρουμε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο. Κατά το σερβίρισμα σπάμε και τη μοτσαρέλα, που θα βγάλει το νόστιμο ζουμί της, για να ανακατευτεί με τη σάλτσα.