Ντοματίνια με μοτσαρέλα, ελιές και βασιλικό

Λιγότερο από 30’
4 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

500g ντοματίνια βελανίδι «ΑΒ Επιλογή»
60g ελιές Καλαμών σε άλμη «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
2 ματσάκια βασιλικός
2 τεμάχια, περίπου των 100 γρ., μοτσαρέλα φρέσκια ΑΒ
90ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ από την Καλαμάτα «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
1/2 λεμόνι, ξύσμα
λίγο τσίλι ή καυτερό μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
Ελιές Καλαμών 250 gr
Βασιλικός 25 gr
Τυρί Mozzarella Φρέσκια 125gr
Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο 1lt
Λεμόνια Βιολογικής Γεωργίας Συσκευασμένα Εισαγωγής
Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
Πιπερίτσα Τσίλι Ολόκληρη 12g
Μείγμα Πιπεριών Μύλος 50g

Εκτέλεση

• Χτυπάμε στο μούλτι το μισό ελαιόλαδο μαζί με το τσίλι, το ξύσμα και 1/3 από τα φύλλα βασιλικού.
• Σε μπολ βάζουμε τα ντοματίνια, τα αλατίζουμε και τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο βασιλικό χοντροκομμένο.
• Αδειάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, βάζουμε τις ολόκληρες μπάλες μοτσαρέλα, σκορπίζουμε από πάνω τις ελιές και γαρνίρουμε με το αρωματισμένο ελαιόλαδο. Κατά το σερβίρισμα σπάμε και τη μοτσαρέλα, που θα βγάλει το νόστιμο ζουμί της, για να ανακατευτεί με τη σάλτσα.

σχετικεσ συνταγεσ