Menu
Generic filters
Exact matches only

Pancakes με αλεύρι βρόμης

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 2 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 2 κ.σ. σπασμένο λιναρόσπορο
  • 1 μέτρια ώριμη μπανάνα
  • 1 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 130g νιφάδες βρόμης,
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 ml φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη
  • λίγο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • σιρόπι maple, φρέσκα φρούτα εποχής, λίγο βούτυρο καρπών και τριμμένη καρύδα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Σε μπολάκι ανακατεύουμε τον σπασμένο λιναρόσπορο με 5 κ.σ. κρύο νερό και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
  • Βάζουμε σε blender την μπανάνα, το λάδι καρύδας, τις νιφάδες βρόμης, το αλάτι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το εκχύλισμα βανίλιας, το φυτικό ρόφημα χωρίς ζάχαρη και το μείγμα λιναρόσπορου και πολτοποιούμε καλά.
  • Ζεσταίνουμε λίγο λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, απλώνουμε 1/2 κουτάλα μείγμα στο κέντρο του σε σχήμα δίσκου και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεκολλάει από το σκεύος.
  • Τηγανίζουμε έτσι όλα τα pancakes, τα μοιράζουμε σε πιάτα και τα σερβίρουμε με σιρόπι maple, φρέσκα φρούτα εποχής, λίγο βούτυρο καρπών και τριμμένη καρύδα.
Bookmarks