πισω στισ συνταγεσ

Αλμυρό κέικ με ντομάτα και φέτα

Περισσότερο από 60’
·
8 μερ
·
Εύκολη

Υλικα

3 φλ.
αλεύρι
2 κ.γ.
μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.
σόδα μαγειρική
1 κ.γ.
αλάτι
1
αβγό
1/3 φλ.
ελαιόλαδο
1/2 φλ.
γάλα
1 φλ.
φέτα
3
σκόρδο
500 γρ.
ντομάτες
1 χούφτα
βασιλικό και ρίγανη

εκτελεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε μια ορθογώνια φόρμα 22 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε το αβγό, το λάδι, το γάλα και το τριμμένο τυρί και το προσθέτουμε στο μείγμα αλευριού. Το μείγμα που θα προκύψει θα είναι πολύ παχύρρευστο.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, τις ντομάτες, τον βασιλικό και τη ρίγανη στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε χωρίς να τα λιώσουμε τελείως. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και απλώνουμε στη φόρμα. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά μέχρι να γίνει και να φουσκώσει όμορφα.

Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.