Pancakes-χιονάνθρωποι (αλμυρά και γλυκά)
Υλικά
Εκτέλεση
Ζύμη: Ανακατεύουμε τα αλεύρια και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το γιαούρτι και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα αλευριού, σχηματίζοντας έναν παχύρρευστο χυλό.
Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με βούτυρο τρεις μικρούς κύκλους από τον χυλό, έτσι ώστε ο ένας να εφάπτεται στο επάνω μέρος του άλλου (σχηματίζοντας έναν χιονάνθρωπο), και αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Με σπάτουλα σιλικόνης ανασηκώνουμε τη γωνία της τηγανίτας και αναποδογυρίζουμε τον χιονάνθρωπο προσεκτικά από την άλλη πλευρά, ψήνοντας για 1-2 λεπτά ακόμα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Τοποθετούμε από έναν χιονάνθρωπο σε κάθε πιάτο και αλείφουμε με λίγο τυρί κρέμα.
Αλμυρά pancakes: Διακοσμούμε με τις ελιές για μάτια και κουμπιά, την κόκκινη πιπεριά για κασκόλ, το καλαμπόκι για χαμόγελο και κίτρινο τυρί στη βάση.
Γλυκά pancakes: Διακοσμούμε με τις σταγόνες σοκολάτας για μάτια και κουμπιά, την παπάγια για κασκόλ, τους σπόρους ροδιού για χαμόγελο και τριμμένη καρύδα με λίγους σπόρους ροδιού για τη βάση.