πισω στισ συνταγεσ

Pancakes-χιονάνθρωποι (αλμυρά και γλυκά)

Λιγότερο από 30’
·
3 μερ
·
Εύκολη

Υλικα

1 φλ.
αλεύρι λευκό (για τη ζύμη)
1 φλ.
αλεύρι ολικής άλεσης 2 (για τη ζύμη)
2 κ.σ
μπέικιν πάουντερ (για τη ζύμη)
4
αβγά (για τη ζύμη)
3 1/3 φλ.
γιαούρτι (για τη ζύμη)
τυρί κρέμα (για το σερβίρισμα)
ελιές Καλαμών, κομμένες σε όγδοα (για την αλμυρή επικάλυψη)
καλαμπόκι κονσέρβας (για την αλμυρή επικάλυψη)
πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες (για την αλμυρή επικάλυψη)
τυρί κίτρινο, τριμμένο (για την αλμυρή επικάλυψη)
σταγόνες μαύρης σοκολάτας (για την γλυκιά επικάλυψη)
αποξηραμένες λωρίδες παπάγιας (για την γλυκιά επικάλυψη)
σπόροι ροδιού (για την γλυκιά επικάλυψη)
καρύδα τριμμένη (για την γλυκιά επικάλυψη)

εκτελεση

Ζύμη: Ανακατεύουμε τα αλεύρια και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με το γιαούρτι και στη συνέχεια τα προσθέτουμε στο μείγμα αλευριού, σχηματίζοντας έναν παχύρρευστο χυλό.

Ρίχνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι αλειμμένο με βούτυρο τρεις μικρούς κύκλους από τον χυλό, έτσι ώστε ο ένας να εφάπτεται στο επάνω μέρος του άλλου (σχηματίζοντας έναν χιονάνθρωπο), και αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά. Με σπάτουλα σιλικόνης ανασηκώνουμε τη γωνία της τηγανίτας και αναποδογυρίζουμε τον χιονάνθρωπο προσεκτικά από την άλλη πλευρά, ψήνοντας για 1-2 λεπτά ακόμα. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός.

Τοποθετούμε από έναν χιονάνθρωπο σε κάθε πιάτο και αλείφουμε με λίγο τυρί κρέμα.

Αλμυρά pancakes: Διακοσμούμε με τις ελιές για μάτια και κουμπιά, την κόκκινη πιπεριά για κασκόλ, το καλαμπόκι για χαμόγελο και κίτρινο τυρί στη βάση.

Γλυκά pancakes: Διακοσμούμε με τις σταγόνες σοκολάτας για μάτια και κουμπιά, την παπάγια για κασκόλ, τους σπόρους ροδιού για χαμόγελο και τριμμένη καρύδα με λίγους σπόρους ροδιού για τη βάση.

Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.