Με τη μισή κονσέρβα από ντοματάκια κονκασέ που ξέμεινε στο ψυγείο, φτιάχνουμε ντομάτες με αβγά

Λιγότερο από 30’
2 μερ
Εύκολη

Υλικά

½ ντοματάκι κονκασέ
1 κρεμμύδι
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πιπεριά
1 ντομάτα
1 πρ. ζάχαρη
4 αβγά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την πιπεριά και, όταν μαλακώσουν, προσθέτουμε τα κυβάκια της φρέσκιας ντομάτας και τα ντοματάκια κονκασέ. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και βράζουμε για 10 λεπτά. Σπάμε ένα ένα τα αβγά το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με καπάκι. Τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί το ασπράδι, φροντίζοντας να μείνει υγρός ο κρόκος. Σερβίρουμε με ψωμί ζυμωτό.

Ιωάννα Σταμούλου, Δημοσιογράφος γεύσης - Food Blogger

σχετικεσ συνταγεσ