Menu
Generic filters
Exact matches only

    Παγάκια κρασιού

    Με υπόλοιπο λευκό ή κόκκινο κρασί που έχει μείνει στο μπουκάλι φτιάχνουμε παγάκια σε παγοθήκες, τα οποία προσθέτουμε είτε σε μια σούπα τραχανά είτε στα μαγειρευτά μας, όπου χρειάζεται.

    Preparation Λιγότερο από 30’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1/2 κρεμμύδι
    • 1/2 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
    • 1 φλ. τραχανά ξινό
    • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
    • 1 παγάκι κρασιού
    • 700 ml καυτό νερό
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • φέτα

    Εκτέλεση

    Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, κρεμμύδι και πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη. Όταν μαλακώσουν, ρίχνουμε τραχανά ξινό και σοτάρουμε να γυαλίσει. Προσθέτουμε πελτέ ντομάτας, παγάκι κρασιού και ανακατεύουμε. Μετά από λίγο ρίχνουμε καυτό νερό από τον βραστήρα. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 15 λεπτά. Σερβίρουμε σε πιάτα με λίγο τρίμμα φέτας.

    Bookmarks

    Με υπόλοιπο λευκό ή κόκκινο κρασί που έχει μείνει στο μπουκάλι φτιάχνουμε παγάκια σε παγοθήκες, τα οποία προσθέτουμε είτε σε μια σούπα τραχανά είτε στα μαγειρευτά μας, όπου χρειάζεται.