Blondies (κατά το «brownies») καρύδας

5΄ προετοιμασία 25΄ εκτέλεση
8 μερίδες
Εύκολη

Υλικά

1 1/2 φλ. αλεύρι καρύδας
210 γρ. βούτυρο, λιωμένο
6 μεγάλα αβγά
150 ml κρέμα καρύδας ή τυρί κρέμα
6 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα λεμονιού
3/4 φλ. γλυκαντικό τύπου στέβιας, σε σκόνη
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
60 γρ. αποξηραμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη
τριμμένη καρύδα, για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C. Στρώνουμε ένα μικρό ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το εκχύλισμα βανίλιας, τα αβγά και την κρέμα καρύδας ή το τυρί κρέμα. Προσθέτουμε το αλεύρι καρύδας, το ξύσμα, την αποξηραμένη καρύδα, το μπέικιν πάουντερ και τη στέβια και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν καλά. Ελέγχουμε τη γλυκύτητα και προσθέτουμε περισσότερο γλυκαντικό, εάν χρειάζεται.
  • Γεμίζουμε το ταψί μας και πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.
  • Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να γίνουν χρυσαφένιες.
  • Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, μετά κόβουμε σε κομμάτια όπως τα brownies και αποθηκεύουμε σε ατομικές συσκευασίες.
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ