Menu
Generic filters
Exact matches only

Ολόκληρο κουνουπίδι στον φούρνο με μυρωδικά και μπαχαρικά

Preparation Περισσότερο από 60’
Servings 4 μερίδες
Difficulty Εύκολη

Υλικά

Για τη μαρινάδα

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «AB think bio»
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 1/2 κ.σ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. φασκόμηλο
  • 2 1/2 κ.σ. σόγια
  • 1 κ.σ. vegan Worcestershire σάλτσα, προαιρετικά
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μαύρο πιπέρι τριμμένο «AB think bio»
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 1/2 κ.γ. κόλιανδρος
  • 3/4 κ.γ. κανέλα
  • 3/4 κ.γ. κάρδαμο
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1/4 κ.γ. μαραθόσπορος
  • 1/4 κ.γ. δεντρολίβανο

Για τα συνοδευτικά

  • 8 μικρές πατάτες, στη μέση
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • 1/3 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • κόλιανδρος, μαϊντανός, θυμάρι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Ανακατεύουμε 2 κ.σ. σόγια μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά της μαρινάδας. Ρίχνουμε 2-3 κ.σ. νερό και ανακατεύουμε.
  • Κάνουμε μερικές μικρές χαραγματιές στο επάνω και στο κάτω μέρος του κουνουπιδιού. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα της μαρινάδας μέσα στο αναποδογυρισμένο κουνουπίδι και το ανακινούμε για να εισχωρήσει σε βάθος η μαρινάδα.
  • Αλείφουμε το κουνουπίδι με τη μαρινάδα και το αφήνουμε ανάποδα (με το κοτσάνι προς τα πάνω), να μαριναριστεί καλά για 1 ώρα. Το γυρίζουμε ανάποδα, αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και το βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί.
  • Ανακατεύουμε τις πατάτες με τα καρότα, το αλάτι, το πιπέρι και το λάδι και τα βάζουμε γύρω από το κουνουπίδι.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό και τη 1/2 κ.σ. σόγια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 20-30 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και περιχύνουμε με τη μαρινάδα που έχει μείνει στο ταψί. Γαρνίρουμε με τα φρέσκα
Bookmarks