Υλικά

2 κ.σ. σπόροι μάραθου
2 κ.σ. σπόροι κύμινο
2 κ.σ. σουσάμι ή λιναρόσπορο
1 kg σελινόριζα, ξεφλουδισμένη, τριμμένη
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
4 κ.σ. αλεύρι
2 κ.γ. σάλτσα σόγιας
αλάτι
φρέσκο μαύρο πιπέρι
1 κ.γ. μείγμα καρυκευμάτων αποξηραμένα λαχανικά και μπαχαρικά
4 κ.γ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καβουρδίζουμε ελαφρά τους σπόρους μάραθου και κύμινου και το σουσάμι και στη συνέχεια αλέθουμε μαζί.

Ανακατεύουμε την σελινόριζα με το χυμό λεμονιού, τους σπόρους, το αλεύρι, τα καρυκεύματα και την σάλτσα σόγιας.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Χωρίζουμε το μείγμα σε 12 μερίδες, ρίχνουμε λίγες κάθε φορά στο τηγάνι και ψήνουμε, γυρίζοντας μια φορά μέχρι τα ρόστι να γίνουν τραγανά και χρυσαφένια και στις δύο πλευρές. Τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσουμε τυχόν υπερβολικό λάδι και σερβίρουμε αμέσως.

Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος
Μαρία Μπίζιου, Κλινική Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.