Αλμυρά donuts με λιαστές ντομάτες και βασιλικό
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
• Ρίχνουμε τον λιναρόσπορο στο γάλα σόγιας, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
• Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη διατροφική μαγιά ή την πούδρα αμυγδάλου με το αλάτι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον βασιλικό και τις λιαστές ντομάτες και ανακατεύουμε καλά.
• Συνεχίζουμε με το ρόφημα σόγιας και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
• Λαδώνουμε ελαφρά 8-10 θήκες για donuts, μοιράζουμε το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά.