Ντομάτες και ντοματίνια με λάδι μαϊντανού, πιπεριά, μπουκιές χαρουπιού, ξύσμα πορτοκαλιού και ελιές
Υλικά
- 12 μέτριες ντομάτες «AB fresh to go», κομμένες σε κομμάτια
- 400g ντοματίνια βελανίδι «ΑΒ Επιλογή», κομμένα στη μέση
- 4 κλαράκια φρέσκια ρίγανη (μόνο τα φύλλα)
- 3 πιπεριές κέρατο «AB fresh to go», σε κομμάτια
- 1 πορτοκάλι «ΑΒ think bio», ξύσμα
- 100g ελιές Καλαμών σε άλμη «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
- 12 μπουκιές χαρουπιού «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
Για το λάδι μαϊντανού
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 100ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτας «H ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
• Σε μικρή κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα φύλλα του μαϊντανού για 10 δευτερόλεπτα. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε σε μπολ με παγωμένο νερό, στραγγίζουμε και στεγνώνουμε καλά σε χαρτί κουζίνας.
• Χτυπάμε τα φύλλα μαζί με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ για 2 λεπτά. Σουρώνουμε σε ψιλό σουρωτήρι χωρίς να πιέζουμε. Την πούλπα την κρατάμε στο ψυγείο για τα γεμιστά και το λάδι το κρατάμε για τη σαλάτα.
• Ρίχνουμε το ξύσμα μέσα στο λάδι μαϊντανού. Βάζουμε όλες τις ντομάτες σε μια σαλατιέρα και αλατίζουμε καλά. Ρίχνουμε τις ελιές, τη ρίγανη, το μισό ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαϊντανού.
• Συνοδεύουμε με τζατζίκι ή ψητό κοτόπουλο ή φέτα ή παϊδάκια!