Χειμωνιάτικη μινεστρόνε
Υλικά
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
- 3 κλαράκια σέλερι, ψιλοκομμένα
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 1/4 κ.γ. αλάτι και πιπέρι
- 3 φλ. λάχανο ή kale, ψιλοκομμένο
- 3 φλ. κολοκύθα, σε κύβους
- 6 φλ. ζωμός λαχανικών
- 1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα
- 1 κονσέρβα ή 1 σακουλάκι λευκά φασόλια, βρασμένα
- 300 γρ. ζυμαρικά (ό,τι μας αρέσει) παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 3´. Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλερι, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5´ ακόμα. Προσθέτουμε το λάχανο, την κολοκύθα και τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, περίπου 20´. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Μόλις μαλακώσει η κολοκύθα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες και τα φασόλια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5´. Τέλος, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με τριμμένη παρμεζάνα και απολαμβάνουμε!