Menu
Generic filters
Exact matches only

    Χειμωνιάτικη μινεστρόνε

    Preparation Από 30’ έως 60’
    Difficulty Εύκολη

    Υλικά

    • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 2 καρότα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
    • 3 κλαράκια σέλερι, ψιλοκομμένα
    • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
    • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή, τριμμένη
    • 1/4 κ.γ. αλάτι και πιπέρι
    • 3 φλ. λάχανο ή kale, ψιλοκομμένο
    • 3 φλ. κολοκύθα, σε κύβους
    • 6 φλ. ζωμός λαχανικών
    • 1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα
    • 1 κονσέρβα ή 1 σακουλάκι λευκά φασόλια, βρασμένα
    • 300 γρ. ζυμαρικά (ό,τι μας αρέσει) παρμεζάνα για το σερβίρισμα

    Εκτέλεση

    • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο, περίπου 3´. Προσθέτουμε τα καρότα, το σέλερι, το σκόρδο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 5´ ακόμα. Προσθέτουμε το λάχανο, την κολοκύθα και τον ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, περίπου 20´. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο, στραγγίζουμε και ξεπλένουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Μόλις μαλακώσει η κολοκύθα, προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες και τα φασόλια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5´. Τέλος, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με τριμμένη παρμεζάνα και απολαμβάνουμε!

    Bookmarks