πισω στισ συνταγεσ

Με ένα φύλλο ζύμη σφολιάτας, φτιάχνουμε σφολιατίνια

Από 30’ έως 60’
·
Εύκολη

Υλικα

1
φύλλο σφολιάτας
1
αβγά
λίγη κανέλα (για γλυκά)
λίγη ζάχαρη (για γλυκά)
1
αβγό (για αλμυρά)
λίγο σκληρό τυρί τριμμένο (για αλμυρά)
σουσάμι (για αλμυρά)

εκτελεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα ρηχό ταψί. Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας κατά μήκος μπροστά μας και το χαράζουμε κάθετα στη μέση. Ύστερα κάνουμε οριζόντιες χαρακιές, δημιουργώντας λωρίδες πάχους 3 εκ. Χτυπάμε το αβγό με 1 κουταλάκι νερό και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια της σφολιάτας. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα ή με τριμμένο τυρί και σουσάμι, εξαρτάται αν τα θέλουμε γλυκά ή αλμυρά. Με τη βοήθεια σπάτουλας χωρίζουμε μία μία τις λωρίδες, τις ακουμπάμε μπροστά μας και τις στρίβουμε ελαφρά. Τις αραδιάζουμε στο ταψάκι και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τις σερβίρουμε χλιαρές ή κρύες.

Ιωάννα Σταμούλου, Δημοσιογράφος γεύσης - Food Blogger
Ιωάννα Σταμούλου, Δημοσιογράφος γεύσης - Food Blogger

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.