Menu
Generic filters
Exact matches only

Ντιπ με πελτέ τομάτας και φουντούκια

Preparation Λιγότερο από 30’
Servings 8 μερ
Difficulty Εύκολη

Υλικά

  • 1/2 φλ. πελτέ τομάτας
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/2 φλ. φουντούκια
  • 10 ελιά θρούμπα
  • 2 κ.σ. φρέσκα φύλλα μαντζουράνας
  • 1/2 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ούζο
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον πελτέ τομάτας, το μπούκοβο, τα φουντούκια, καβουρδισμένα στον φούρνο στους 150°C για 15’ και κοπανισμένα καλά, τις ελιές θρούμπες, ψιλοκομμένες, χωρίς κουκούτσια, τη μαντζουράνα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το ούζο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.

Bookmarks

Σε ένα μπολ βάζουμε τον πελτέ τομάτας, το μπούκοβο, τα φουντούκια, καβουρδισμένα στον φούρνο στους 150°C για 15’ και κοπανισμένα καλά, τις ελιές θρούμπες, ψιλοκομμένες, χωρίς κουκούτσια, τη μαντζουράνα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το ούζο, το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε.