Muffins ρυζιού

Muffins ρυζιού με λαχανικά και τυρί από τη Θέμιδα Καρδιόλακα.

Λιγότερο από 30’
6 μερ
Εύκολη

Υλικά

2 κούπες μαγειρεμένο καστανό ρύζι (περίπου 1 φλιτζάνι ωμό)
1 ½ κ.σ ελαιόλαδο 
1 μεγάλο καρότο, τριμμένο
1 κολοκυθάκι, τριμμένο
3 κ. σ. βρασμένο καλαμπόκι
2 κ. σ. αρακά
200 γρ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
3 αβγά, χτυπημένα

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
  • Βράζουμε τον αρακά
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ρύζι, το καρότο, το κολοκυθάκι, τον αρακά, το καλαμπόκι, τα 2/3 του τυριού, τα αβγά και ανακατεύουμε.
  • Λαδώνουμε ελαφρώς τις θήκες μιας φόρμας για muffins και τις γεμίζουμε με το μείγμα μας.
  • Ρίχνουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί πάνω σε κάθε muffin.
  • Τα βάζουμε στο φούρνο για 15’ περίπου (μέχρι να ροδίσουν).
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βγάζουμε από τις θήκες.
  • Διατηρούνται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.
Θέμιδα Καρδιόλακα - Συγγραφέας παιδικών βιβλίων μαγειρικής και blogger Mama Knows
Θέμιδα Καρδιόλακα - Συγγραφέας παιδικών βιβλίων μαγειρικής και blogger Mama Knows

σχετικεσ συνταγεσ

To #allazoumesinithies χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.